Omgeving

Meerlo-Wanssum, meer dan bijzonder! Daar waar de Maas een ruime bocht naar het westen maakt is de brug over de Maas aangelegd, die Wanssum verbindt met Well. Het is de enige brug tussen Venlo en Gennep. De oorspronkelijke Engelse Baileybrug met één rijbaan is in 1980 vervangen door deze strakke moderne brug. Toch worden er ook nu nog oude oeververbindingen in ere hersteld zoals het voet- en fietsveer bij Tante Jet aan de Maas tussen Blitterswijck en Wellerlooi.

Hieronder vind u enkele tips voor een dagje uit.

Kasteeltuinen Arcen
www.kasteeltuinen.nl

Het Maas en Scheepvaartmuseum, Maasbracht
Dit ligt pal aan de haven in de oude schippersbeurs waar tot 1998 nog vrachten werden verdeeld. De schippersbeurs is nog zoveel mogelijk in tact gehouden, zodat u zich een beeld kunt vormen hoe in het afgelopen decennium de vrachtverdeling plaats vond.
www.maas-binnenvaartmuseum.nl

De Maasduinen
www.maasduinen.nl

Rondvaarten en trouwen op het water
www.filiamosae.nl

Leukermeer
In de jaren zestig werd op de Bergerheide in Well begonnen met de winning van industriezand voor de betonindustrie. Door deze ontzandingen ontstonden het Leukermeer en het Reindersmeer. Het Leukermeer heeft een duidelijke recreatieve functie. In de omgeving van het Leukermeer vindt u dan ook diverse recreatie-ondernemingen en horeca-bedrijven.

De stad Venlo
www.venlo.nl

Zoo Parc Overloon
www.overloonzoo.nl

Toverland Sevenum
www.toverland.nl

Diverse fiets- en wandelroutes
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met VVV Noord- en Midden-Limburg, vestiging Bergen, telefoon (0485) 34 19 22 of neem een kijkje op hun website www.bergen.nl